Jag tror inte det funkar...

"Hej! Vill du lägga ett ❤️ på din sida, utan text, bara hjärtat, och vidarebefordra detta meddelande till alla dina kvinnliga vänner? För att kvinnor ska komma ihåg att den här veckan är "Förebyggande av bröstcancervecka" (hjärtan). Lägg bara fingret på texten och tryck på vidarebefordra.❤️"


Detta meddelande har jag fått massor av på messenger. Tycker det är lite larvigt att bara kvinnliga vänner ska få det i hemlighet och sedan ska det vara en hemlighet vad hjärtat betyder som man lägger upp på sin FB-sida dessutom. Och jag kan lova er, att ett hjärta på  din FB-sida inte betyder ett skit♥️💔♥️💔♥️💔♥️

Alla hjärtan som nu florerar på Facebook är, helt obetydliga. Visst, det kan tänkas ses som en "fin gest" enligt många, men om vi verkligen tänker efter, vad gör dessa hjärtan? Svaret är förstås: ingenting. Eller ja, de får dig att framstå som en "fin/snäll/omtänksam/whatever"-människa, men det är ju rätt ytligt kan jag tycka.

Vad som däremot faktiskt gör skillnad är att skänka pengar, att köpa ett rosa band, att bli månadsgivare till cancerforskning. Och vill man göra en "En liten handling för solidaritet kvinnor emellan", så gå med i en kvinnorörelse, ex. arbeta som frivillig på en kvinnojour. Vad som helst. Men sätt för fan inte ett hjärta på någons Facebook-vägg i tron om att du /vi/ni gör skillnad.

Så nu har jag gnällt klart

Det blev både dricka och grilla i helgen med sambon. Avslutade med korvgrillning hos Malin och Jonas idag

(null)

(null)

Lotta